chocolate tartΕλεύθερη γλουτένης
Για την βάση:
2 ½  φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
200 γραμ. φυτική μαργαρίνη
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
λίγο κρύο νερό

 

Για την κρέμα:
500 γραμ. κουβερτούρα
6 αυγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα:

παγωτό βανίλια ■ άχνη ζάχαρη ■ φράουλες

Ετοιμάζετε την βάση: Τρίβετε με τα δάχτυλα τη μαργαρίνη με το αλεύρι και την ζάχαρη και προσθέτετε λίγο κρύο νερό μέχρι να γίνει μία απαλή ζύμη. Την αφήνετε τυλιγμένη με μεμβράνη τροφίμων για μισή ώρα και στη συνέχεια την απλώνετε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για τάρτες. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-20 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος. Αδειάζετε την γέμιση στην τάρτα και την ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για να τη σερβίρετε.
Κόβετε την τάρτα σε μερίδες ή ξεφορμάρετε τις ατομικές τάρτες, βάζετε τις φράουλες επάνω στη κρέμα, πασπαλίζετε με την άχνη και συνοδεύετε με το παγωτό.