penne salmonΕλεύθερο γλουτένης
1 πακέτο (500 γραμ.) πένες χωρίς γλουτένη
100 γραμ. καπνιστός σολωμός
ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
2 σφηνάκια βότκα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία και τα στραγγίζετε. Κρατάτε μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για τη σάλτσα.
Κόβετε τον σολωμό σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζετε με το ξύσμα του λεμονιού σε ένα τηγάνι με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Σβήνετε με την βότκα και προσθέτετε το μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Ρίχνετε τα ζυματικά, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.