biftekiΧωρίς αυγά και ψωμί
500 γραμ. κιμάς ανάμεικτος μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς
1 μικρό λάχανο (περίπου 500 γραμ.)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες κομμένες σε μικρούς κύβους
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί

 

2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Ψιλοκόβετε το λάχανο και το σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαραθεί, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα. Ανακατεύετε με τον κιμά, την ρίγανη και τον μαϊντανό.  Αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο, ζυμώνετε και πλάθετε τα μπιφτέκια.

Βάζετε τα μπιφτέκια στο ταψί, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά περίπου.