mosxaraki Ελεύθερο γλουτένης, γάλακτος, αβγού
1 κιλό μοσχαράκι (κιλότο)
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερι
½ φλιτζάνι  λευκό κρασί
400 γραμ. (1 κουτί) ντοματάκια κονκασέ
2 κουτ. της σούπας  κάπαρη
1 κουτ. της σούπας βασιλικός
1 κουτ. της σούπας θυμάρι
2 μελιτζάνες
5 μεγάλες πατάτες
5 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
1 κουτ. του γλυκού βασιλικός ή φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβετε το κρέας, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλερι και το σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την κάπαρη, τα ντοματάκια κονκασέ, τον βασιλικό και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κόβετε τις δύο μελιτζάνες σε κύβους και τις σοτάρετε σε ελαιόλαδο. Τις προσθέτετε στο μοσχαράκι 15 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.  Όσο μαγειρεύεται το μοσχαράκι,  πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε ολόκληρες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε για 45 λεπτά περίπου. Όταν βράσουν, τις ξεφλουδίζετε και όσο είναι καυτές τις πολτοποιείτε με το πιρούνι ή τις περνάτε από τον μύλο για πουρέ. Ανακατεύετε τον πουρέ με την μαργαρίνη, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, τον βασιλικό ή την ρίγανη και προσθέτετε λίγο αλάτι αν χρειάζεται, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρετε το μοσχαράκι με τον πουρέ πατάτας χωρίς γάλα και αβγό κατά την προετοιμασία αλλά με καρότο και σπανάκι ή ρύζι.