creme chefΕλεύθερη γλουτένης, σιτηρών, γάλακτος και αβγού

ΥΛΙΚΑ
1 ¼ φλιτζάνι στοιχεικό ή μερικώς υδρολυμένο γάλα ή γάλα ρυζιού ή σόγιας
½ φακελάκι βανίλια
¼ φλιτζανιού ζάχαρη

 

6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Λίγο ποτό της αρεσκείας σας
Συμπληρωματικά:
4 κουτ. σούπας κακάο
Ή 4-5 κουτ. σούπας πολτός φούτων όπως φράουλες, ροδάκινα κλπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το ειδικό γάλα να ζεσταθεί, και σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το κορν φλάουρ και 4-5 κουτ. σούπας νερό ή πάλι γάλα. Όταν ζεσταθεί το γάλα, το ρίχνετε στο μπολ με το παραπάνω μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας και ξαναβάζετε το μείγμα στην φωτιά. Προσθέτετε τη βανίλια, ποτό και ό,τι άλλο για γεύση όπως πολτός φρούτων και ανακατεύετε επάνω από χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αφήνετε να κρυώσει και η κρέμα είναι έτοιμη. Η δοσολογία είναι για 1 φλιτζάνι γεμάτο.