chicken fillet allergicΕλεύθερο γλουτένης, γάλακτος και αβγού
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
6 μεγάλα κολοκυθάκια
5 φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη
2 σκελίδες σκόρδο

 

ξύσμα από 2 λεμόνια
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβετε το ψωμί στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ για να γίνει ψίχουλα. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τρίβετε το σκόρδο. Ανακατεύετε τα ψίχουλα με τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Κόβετε το κρέας σε λωρίδες (όσο ένα δάχτυλό περίπου) και το αλατοπιπερώνετε. Ραντίζετε με σταγόνες νερού το κοτόπουλο και το περνάτε από το αρωματικό μείγμα, πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια σας για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ρηχό ταψί και βάζετε τις λωρίδες του κοτόπουλου με τη σειρά. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα αλατοπιπερώνετε και τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζετε με τη σειρά σε ρηχό ταψί και τα πασπαλίζετε με όσο αρωματικό μείγμα έμεινε.
Ψήνετε το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά περίπου.