Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3748

carrot cakeΠοιος είπε ότι καρότο κάνει μόνο για σαλάτες και φαγητά?

 

 

 

Υλικά για 12 μερίδες:
2 1/2φλυτζ. τσαγιού καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
1 1/2φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
12κσ λάδι
1κ.γλ σόδα
1κ.γλ κανέλλα
1κ.γλ γαρύφαλλο
3 αβγά
12κσ σταφίδες ξανθές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Σε μεγάλο μπώλ χτυπάμε το λάδι με τη ζ'αχαρη πολύ καλά και κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας συνεχώς το μείγμα για 2-3λεπτά.
Σε άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.Τέλος βάζουμε τα τριμμένα καρότα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενωθούν όλα τα  υλικά καλά. Το αδειάζουμε σε φόρμα αλειμένη με λάδι και ψήνουμε το κέικ για μια ώρα περίπου. Το βγάζουμε απ'τον φούρνο και αφόυ κρυώσει καλά το χωρίζουμε σε 12ίσα κομμάτια.

1μερίδα ισοδυναμεί με 30γρ κρέας
1 1/2 φρούτο
1 φέτα ψωμι
2κγλ λίπους