kolokythia gemista
Παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που άνετα μπορείτε να το εντάξετε και στη διαιτά σας

 

 

 

 


Υλικά για 4 μερίδες
10 κολοκυθάκια χοντρά
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά
1 καρότο
½ κιλό κιμά
Χυμό από 1 φρέσκια ντομάτα
1 κούπα ρύζι
1 αβγό
50γρ ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, και τον κιμά. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας και το ρύζι, το δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια και βράζετε με νερό. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο με χυμό λεμονιού και ένα αβγό και δένετε την σάλτσα με 1 κουταλιά corn-flour. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα κολοκυθάκια στο πιάτο.