laxanontolmades
Νόστιμο παραδοσιακό μας πιάτο

 

 

Υλικά για 5 μερίδες
1 μέτριο λάχανο
½ κιλό κιμά
1 κούπα ρύζι
1 κρεμμύδι
Δυόσμο
100γρ ελαιόλαδο
1 αβγό
3 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπωλάκι ανακατεύετε το κιμά, το ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε βραστό νερό ρίχνετε τα πλυμμένα φύλλα του λάχανου να μαλακώσουν. Τυλίγετε με τα φύλλα το μίγμα του κιμά και βράζετε με νερό . Ετοιμάζετε το αυγολέμονο με 1 αυγό, το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά στο αυγολέμονο ζεστό ζουμάκι από το φαγητό μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο και ύστερα το προσθέτετε στο φαγητό.