Μπάρες δημητριακών με μπανάνες και ξηρούς καρπούς χωρίς ζαχαρη

   

    • 2 ώριμες μπανάνες
    • 480 γρ. πλήρες αγελαδινό γάλα
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 2 κ.σ. μέλι
    • 200 γρ. βρώμη
    • 160 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα
    • μέλι
    • φρέσκα φρούτα
    • πεκάν

Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    2. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές.
    3. Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε.
    4. Προσθέτουμε ακόμα τη βρόμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20x30 εκ.) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος.
    6. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά.
    7. Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια.
    8. Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, φρέσκα φρούτα της επιλογής μας και πεκάν.