Η κλινική διαιτολόγος Δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου, γεννημένη στην Αθήνα, απoφοίτησε από το τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου το 2000 και απέκτησε το πτυχίο Ψυχολογίας το 2016 από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διδακτορική διατριβή στην Αλλεργιολογία, στα πλαίσια της οποίας εργάσθηκε σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Αγγλίας (Institute of food research, IFR) & της Ολλανδίας (Sanquin), με υποτροφίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης & του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

Από το 2005 ανέλαβε την οργάνωση ομάδας διατροφής στα πλαίσια του Αλλεργιολογικού Τμήματος της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εντατικό ερευνητικό & κλινικό έργο στην Ιατρική Σχολή Αθήνας σε συνεργασία με Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα.

Είναι η πρώτη διαιτολόγος στην Ελλάδα & την Κύπρο με ειδίκευση στην διατροφική συμβουλευτική ασθενών με τροφική αλλεργία. Έχει διδάξει “Διατροφή” & “Διαχείριση μονάδων Διατροφής” στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, «Τροφική Αλλεργία» & «Χαρακτηρισμός Αλλεργιογόνων» στην Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Από το 2011 εργάσθηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας , ενώ πρόσφατα εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διατροφής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Με την κατάκτηση του τίτλου Ψυχολογίας, διαχειρίζεται τα διατροφικά προβλήματα από δύο σκοπιές, τη διατροφική και ψυχολογική, γεγονός που βοηθά στην επιτυχή προσέγγιση για ομαλή αποδοχή των οποιοδήποτε αλλαγών στη συμπεριφορά του ατόμου.

Μετά από μετεκπαίδευση και μελέτες επάνω σε θέματα αντιγηραντικής διατροφής & θεραπείες αντιγήρανσης, στο ιδιωτικό πολυιατρείο "ΠΡΟΤΟΜΗ", στη Θεσσαλονίκη,ασχολείται με τη συμβουλευτική ατόμων με θέματα διαχείρισης βάρους, ψυχολογικές επιβαρύνσεις, τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, αντιγηραντική (αντιοξειδωτική) διατροφή, καθώς και την φυσική αντιμετώπιση των φθορών του δέρματος & του σώματος που επέρχονται με την ηλικία ή/ και τις μεταβολές του βάρους όπως κυτταρίτιδα, χαλάρωση προσώπου και σώματος , τοπικό πάχος , ρυτίδες.

Έχει εκδόσει 2 βιβλία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ/ΚΕΑΑΔ με τίτλο "Τροφικές προκλήσεις στη διάγνωση της τροφικής αλλεργίας" & "Νοστιμιές Μεσογειακές χωρίς γάλα,αβγό, σιτηρά (γλουτένη) και ξηρούς καρπούς".

Έχει πληθώρα ερευνητικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ αρθρογραφεί για ιστοσελίδες, περιοδικά ποικίλης ύλης & εφημερίδες . Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές ενότητες της Ελληνικής τηλεόρασης (ALPHA TV)  διατροφικής συμβουλευτικής με δική της μόνιμη στήλη.
 
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας (EAACI), του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας Allied Health Group EAACI, ενώ διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου εγγραφής των Διαιτολόγων και Τεχνολόγων Κύπρου.