Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 5492

weigh foodΑναρωτιέστε μήπως οι μερίδες στα εστιατόρια προορίζονται για παιδία?

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για νέο διατροφικό concept που φροντίζει για τη σιλουέτα και την υγεία σaw. Εννοείται πως η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε σχετίζεται με το πρόβλημα της παχυσαρκίας: π.χ., από τελευταίες μελέτες στις ΗΠΑ φαίνεται πως η υπερβολικά μεγάλη μερίδα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με την ποιότητα των φαγητών fast food, όταν πρόκειται για την πρόκληση της παχυσαρκίας.


Αρκετές έρευνες συνδέουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε με το μέγεθος των σκευών, που χρησιμοποιούμε, όπως η έρευνα του Πανεπιστήμιου του Ιλινόις των ΗΠΑ από την οποία προκύπτει  ότι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ, καταναλώνουμε κατά 30% μεγαλύτερη ποσότητα παγωτού.
Πρόγνωση: Εννοείται πως ο πιο εύκολος δρόμος για σωστό και υγιεινό αδυνάτισμα - και φυσικά την μετέπειτα «συντήρηση» του βάρους - είναι η κατανάλωση τροφίμων απ΄ όλες τις ομάδες, αλλά σε μικρότερες ποσότητες, ειδικά όταν πρόκειται για τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή σε σάκχαρα. Πολλά σνακ και γλυκίσματα, μπισκότα,  μπάρες δημητριακών, βάφλες με γέμιση, πωλούνται πλέον ανά τεμάχιο. Παράλληλα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται μέτρα για τον έλεγχο των μερίδων φαγητών στα σχολικά κυλικεία και στα νηπιαγωγεία.