Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 7355

you can change your lifeΕίναι ένα απογοητευτικό γεγονός.
Όσο πλησιάζετε το στόχο, η απώλεια βάρους γίνεται δυσκολότερη. Υπάρχουν τρεις λόγοι - αλλά και τρεις λύσεις. Χρειάζεστε λιγότερες θερμίδες
Το λεπτότερο σώμα σας χρειάζεται πια λιγότερη ενέργεια.   Και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν χάσει κιλά χρειάζονται 20% θερμίδες για να διατηρήσουν το βάρος τους από αυτούς που δεν έχουν χάσει.

 

Η λύση: Αρχίστε να ελέγχετε άμεσα τις μερίδες σας γεμίζοντας το μισό πιάτο με λαχανικά και το άλλο μισό με άπαχη πρωτεΐνη και σιτηρά ολικής αλέσεως.
Ο μεταβολισμός σας έχει γίνει βραδύς
Το σώμα σας μπαίνει σε ρυθμούς πείνας όταν κάνετε δίαιτα, συγκρατώντας τις θερμίδες και τις αποθήκες λίπους σε βάρος του μυϊκού ιστού. Η μικρότερη μυϊκή μάζα σημαίνει ότι θα καίτε θερμίδες με μικρότερο ρυθμό.
Η λύση: Διπλασιάστε την πρόσληψη του αμινοξέος λευκίνη, που βρίσκεται στην πρωτεΐνη. Η έρευνα δείχνει ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 9 με 10 γραμμάρια (ποσότητα που βρίσκεται σε περίπου τρεις μερίδες πρωτεΐνης) για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας. Η λευκίνη βοηθά να διατηρήσετε το μυϊκό ιστό ενώ αδυνατίζετε, κάτι που με τη σειρά του σας βοηθά να καίτε το λίπος ταχύτερα.
Πείνατε περισσότερο
Όταν το βάρος σας μειώνεται, το ίδιο κάνουν και τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης, που σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι. Στην πραγματικότητα, ισχυρά σήματα από το γαστρεντερικό σύστημα, τον εγκέφαλο και τα λιποκύτταρα λένε στο σώμα σας «φάε, φάε, φάε»!
Η λύση: Ακούγεται τρελό, αλλά μπορεί να πρέπει να φατε περισσότερο λίπος. Το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη ώρα για να το χωνέψετε κι έτσι αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Πάρτε τουλάχιστον το 20% των θερμίδων από ακόρεστα λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί.