cholesterol

Τι φταίει που κάποιος έχει αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα? Είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή? Ερωτήσεις βρίσκουν απάντηση και η υγεία μας ασπίδα προστασίας από το κίνδυνο ττου εμφράγματος ή του εγκεφαλικού επεισοδίου μέσα από τη διατροφή και όχι μόνο

hdl cholesterolΤα καρδιαγγειακά προβλήματα είναι από τα πιο συχνά και σοβαρά στην εποχή μ μας. Η "καλή χοληστερόλη" αποτελεί το σύμμαχο μας για την αποφυγή εμφραγμάτων.. Μερικες εύκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και τη διατροφή ας συμβάλλουν να την διατηρούμε ψηλά..

απώλεια βάρους έως ότου φτάσετε στα επιθυμητά επίπεδα (ιδανικό βάρος)

χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο στη μαγειρική σας ακόμη και όταν πρόκειται για τηγάνισμα

προσλαμβάνετε μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, όπως λαχανικά, φρούτα, όσπρια

for your eyes onlyΗ παλιά πεποίθηση ότι η κατανάλωση των καρότων μπορεί αυξήσει την ικανότητά σας να βλέπετε στο σκοτάδι μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Η αλήθεια είναι όμως ότι πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί πράγματι να βοηθήσει και να προστατεύσει την όρασή σας. Παραδείγματος χάριν, μια σημαντική αμερικανική μελέτη έχει διαπιστώσει ότι οι βιταμίνες του A, C, E μαζί με ψευδάργυρο μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη παθήσεων της ωχράς κηλίδας που αναπτύσσονται μεγαλώνοντας σε άτομα με αυξημένη προδιάθεση ή επιβραδύνουν την εξέλιξη παθήσεων της ωχράς κηλίδας σε άτομα που ήδη πάσχουν.

Τα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι μερικές μόνο από τις τροφές που μειώνουν την κακή χοληστερόλη.
Επειδή, όμως, πολύ από εμάς δεν τρεφόμαστε σωστά, ενώ παράλληλα δεν γυμναζόμαστε κιόλας - όσο η διατροφή, όσο και η παχυσαρκία, συνδέονται άμεσα με το πρόβλημα της υψηλής «κακής» χοληστερόλη - οι παραγωγοί τροφίμων, υπό την καθοδήγηση επιστημόνων, φροντίζουν για την υγεία μας, βγάζοντας στην αγορά όλο και περισσότερα διατροφικά προϊόντα, που  συμβάλλουν στη μείωση της.

duskoiliotitaΜια από τις πιο διαδεδομένες διαταραχές που σχετίζονται ,αν όχι αποκλειστικά , σε σημαντικό βαθμό με τη διατροφή είναι η δυσκοιλιότητα. Ως δυσκοιλιότητα στους ενήλικες ορίζεται η ύπαρξη λιγότερων από τρεις κενώσεις την εβδομάδα.
Είναι μια διαταραχή που απασχολεί όλες τις ηλικίες και η συχνότητα εμφάνισής της αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων υποδεικνύοντας πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ασταθή και μη ισορροπημένη διατροφή, τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και το συνεχώς αυξανόμενο άγχος μάλλον έχει το κύριο μερίδιο ευθύνης.

ti mas kourazeiΟι 12 αιτίες που ίσως δεν είχατε φανταστεί!

Νιώθετε διαρκώς κουρασμένες και συχνά εξουθενωμένες;

Δεν είστε οι μόνες! Η κόπωση είναι ο πιο συχνός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες παραπονιούνται στο γιατρό τους. Τι την προκαλεί; Έχει πολλές αιτίες. Πολλές από αυτές ίσως τις γνωρίζετε, αλλά υπάρχουν και ορισμένες που θα σας εκπλήξουν!

topiko lipos 2Μερικές εύκολες αλλαγές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαττωθεί η "ενοχλητική" κυτταρίτιδα είναι

1. Περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά.
2. Ελαττώστε τη ζάχαρη.
3. Καταναλώστε έως ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι ημερησίως. Προσέξτε το νάτριο που είναι κρυμμένο σε κονσέρβες, σος κ.ά.

osous kourazontai poluΜετρήστε πόσες ώρες τις ημέρας περνάτε στο χώρο εργασίας σας! Σίγουρα για τους περισσότερους από εμάς είναι περισσότερες από το καθιερωμένο 8ωρο. Και το ερώτημα είναι πως ένας άνθρωπος που είναι μακρυά από το σπίτι του τόσες ώρες γίνεται να θρέφεται αρκετά σωστά και υγιεινά ώστε να μπορεί είτε να συντηρεί το βάρος του όταν αυτό είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, είτε πρέπει να χάσει βάρος.

stafuli"Έχω διαβάσει πολλές φορές για τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του σταφυλιού. Σε τι ποσότητες πρέπει να το τρώω; Υπάρχουν ποικιλίες που είναι προτιμότερες για αποτοξίνωση;"

Με τον όρο αποτοξίνωση στη διατροφή εννοείτε από τον πολύ κόσμο η "μαγική" απομάκρυνση από τον οργανισμό των τοξινών, των ουσιών που προκύπτουν από το μεταβολισμό των τροφών που θεωρούνται επιβαρρυντικές για τη υγεία, συνήθως πλούσιων σε λίπη και φτωχών σε βιταμίνες, όπως το κόκκινο κρέας, τα τηγανητά, τα γλυκά και τα φαγητά τύπου fast food.

 

swmatotupos axladiΤο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αφιερώνει αρκετό χρόνο σε προσπάθειες απώλειας βάρους συχνά επικεντρωμένου σε συγκεκριμένα επίμαχα σημεία τα οποία είναι για τους άντρες στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και για τις γυναίκες συνήθως στους μηρούς, στα γνωστά σε όλους "ψωμάκια".

Επίσης γυναίκες ανεξαρτήτως βάρους και ηλικίας -ακόμα και οι πολύ νέες κοπέλες και αυτές με βάρος στα φυσιολογικά επίπεδα αλλά και πιο κάτω από το φυσιολογικό- εμφανίζουν συχνά κυταρίτιδα, η οποία είναι μεταξύ άλλων αποτέλεσμα κακής, μη ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε λιπαρά και φτωχής σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία ικανά να εμποδίσουν τις αλοιώσεις του ιστού του δέρματος και επομένως της κυτταρίτιδας.