Τα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι μερικές μόνο από τις τροφές που μειώνουν την κακή χοληστερόλη.
Επειδή, όμως, πολύ από εμάς δεν τρεφόμαστε σωστά, ενώ παράλληλα δεν γυμναζόμαστε κιόλας - όσο η διατροφή, όσο και η παχυσαρκία, συνδέονται άμεσα με το πρόβλημα της υψηλής «κακής» χοληστερόλη - οι παραγωγοί τροφίμων, υπό την καθοδήγηση επιστημόνων, φροντίζουν για την υγεία μας, βγάζοντας στην αγορά όλο και περισσότερα διατροφικά προϊόντα, που  συμβάλλουν στη μείωση της.

Πρόκειται λοιπόν για τροφές που παρασκευάζονται με την προσθήκη φυτικών στερολών - ουσιών με δομή παρόμοια με την χοληστερόλη, οι οποίες όταν συγκεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο, ανταγωνίζονται τη χοληστερόλη και  εμποδίζουν την απορρόφηση της.
Πρόγνωση: Υπάρχουν μαργαρίνες, τυριά, φρουτοχυμοί εμπλουτισμένοι σε φυτικές στερόλες. Και καθώς η θετική επίδραση τους στον οργανισμό αποδεικνύεται και επιστημονικά - ανεξάρτητες κλινικές έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή που περιλαμβάνει 20-25 γραμμάρια μαργαρίνης/spread εμπλουτισμένης με φυτικές στερόλες την ημέρα, μειώνει τα  επίπεδα της  "κακής" χοληστερόλης κατά 10-15% μέσα σε τρεις εβδομάδες, χωρίς να επηρεάσει τα επίπεδα της «καλής» - σίγουρα η παρουσία τους στο τραπέζι μας θα γίνει ακόμα πιο αισθητή.