Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 4397

fruit tart with meringue

Τα λόγια είναι περιττά! 

 

 

 

 

Υλικά για 6 μερίδες
Για ταψί διαμέτρου 20εκ.
1/2 φλυτζ τσαγιού κόκκινα φρούτα (μούρα, κεράσια, φράουλες,κλπ)
1 πορτοκάλι
4 ασπράδια αβγών
1 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουτ.σούπας λικέρ Αμαρέτο
3 κουτ.σούπας γάλα αποβουτυρωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Πλένετε τα κόκκινα φρούτα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι και χοντροκόβετε την ψίχα του, αφαιρώντας το άσπρο μέρος και τις ίνες του
2.Χτυπάτε στο μίξερ ή με σύρμα τ'αβγά με τη ζάχαρη και να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτετε το λικέρ και το γάλα και ανακατεύετε.Τέλος ρίχνετε τα κόκκινα φρουτα και το πορτοκάλι
3.Βουτυρώνετε ελαφρά το ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
4.Χτυπάτε τ'ασπράδια των αβγών στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.Τη ρίχνετε πάνω από την τάρτα και την ξαναβάζετε στο φούρνο για 5-7λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.Σερβίρετε αμέσως

1μερίδα:120 θερμίδες